Interview: een contextuele kijk op gedragsproblemen bij jongeren

interview over gedragsproblemen bij jongeren | Praktijk Vive

Enige tijd geleden werd ik geïnterviewd door psycholoog en energetisch therapeut Jasmin Vogeley voor het magazine PsychoSociaal Digitaal.
Op veler verzoek plaats ik het artikel hier op mijn website.

We praten over het nut van diagnoses en gedragsproblemen bij jongeren. Hoe je als ouder of docent anders kunt kijken naar hun soms moeilijke of onbegrijpelijke gedrag en er anders mee kunt leren omgaan. Het is heel belangrijk om juist dan in contact te blijven met het kind. De binding tussen de jongere en hun ouders of docent op school vormt het fundament om te kunnen komen tot zelfontplooiing en zelfontwikkeling.

Het volledige artikel vind je hier: Interview Viviane Leijten in Psychosociaal DigitaalDeel dit bericht op social media:

2 reacties

  1. Wat interessant om te lezen dat het gedrag van hun kind ook een signaalfunctie kan hebben i.p.v.een diagnose te stellen!

    1. Klopt helemaal Rajee, het gedrag hoeft helemaal geen naam te hebben maar wel goed worden geïnterpreteerd. Wanneer je eigen kind boos is of niet luistert maakt dat ons snel uit balans. Interessant is dan om te onderzoeken waarom we zelf als volwassene geraakt worden. Wat doet dit gedrag met jou?
      Toch kan een diagnose ook helpend zijn omdat het (h)erkenning kan geven. Maar als je ervan uitgaat dat ieder kind wil ontwikkelen en het goed wil doen dan is ook dit laatste niet meer nodig. Dank je wel voor je reactie!

Reacties zijn gesloten.

Mail me voortaan je blogs

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten