Wat te doen bij een vol hoofd als gevolg van teveel stress?

VivianeLeijten-PraktijkVive-Therapie-Energie-Stress-BurnOut-15

Oorzaken van stress

Als je te veel stress ervaart, kan het helpen om eerst te achterhalen wat de oorzaak van die stress is. Probeer te achterhalen of er een specifieke trigger is die ervoor zorgt dat je stress ervaart. Als je die trigger kunt identificeren, kun je werken aan het verminderen of elimineren van die trigger.

Gedachten en emoties

Daarnaast kan het helpen om je gedachten en emoties te ordenen door bijvoorbeeld een dagboek bij te houden. Schrijf hierin op wat je bezig houdt en hoe je je voelt. Dit kan je inzicht geven in wat er aan de hand is en kan je helpen om beter te begrijpen wat er in je hoofd omgaat.

Goede zelfzorg

Verder is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, eet gezond en maak tijd vrij om te ontspannen en dingen te doen die je leuk vindt. Probeer ook regelmatig te bewegen, want lichaamsbeweging kan helpen om stress te verminderen.

Professionele hulp

Als je het gevoel hebt dat je de stress niet alleen aan kunt, overweeg dan om professionele hulp te zoeken. Een therapeut kan je helpen om met stress om te gaan en om te leren hoe je beter met stressvolle situaties kunt omgaan.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat het normaal is om soms stress te ervaren. Probeer de dingen die je stress veroorzaken aan te pakken en zorg goed voor jezelf, zodat je beter in staat bent om met stress om te gaan.

Aanpak van Stress


Ik werk met de “Aanpak van Stress”, een heel interessante methode die echt werkt! Dat komt omdat deze krachtige methode werkt met een online omgeving waarin je dagelijkst oefent. In combinatie met coaching gesprekken is dit de manier om een echte gedragsverandering te bewerkstelligen. Op deze manier komt je zeker binnen 3 a 4 maanden uit je hoofd en in je lijf waardoor je weer rust gaat ervaren en lichter gaat leven. Met lichter leven bedoel ik dat je minder nadenkt en meer gaat doen. Dingen die je eigenlijk al heel lang wilt doen maar waar je nooit aan toekomt.

Deel dit bericht op social media:

Mail me voortaan je blogs

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten