IEMT

Wat is Iemt?

IEMT Best – IEMT Eindhoven – IEMT Brabant – IEMT Therapie – IEMT Therapeut

IEMT staat voor integral Eye Movement Therapy.

IEMT is een krachtige methodiek om onder andere intens negatieve  gevoelens te neutraliseren. Daarnaast kunnen zogenaamde ‘identiteitsdelen’ op de juiste plek worden gezet. Identiteitsdelen die stil zijn blijven staan in ontwikkeling, kunnen weer in ontwikkeling worden gebracht.

Waar kan Iemt voor ingezet worden?

IEMT kan worden ingezet voor:

  • Stressreductie
  • Verliesverwerking
  • (preventie) Burn-out
  • Depressie
  • Angsten/ fobieën
  • PTSS
  • Traumabehandeling
  • Persoonlijke ontwikkeling

Hoe werkt het?

Er wordt met de ogen bewogen om de gewenste verandering tot stand te brengen. Er hoeft niet (veel) gepraat te worden over het probleem. Praten mag wel maar hoeft niet. Dit is helemaal aangepast aan jouw behoefte.

Bekijk hier een demo van Andrew Austin.

 

Hoe lang duurt een Iemt behandeling?

Omdat dit afhankelijk is van de hulpvraag kan van tevoren niet precies worden aangegeven hoeveel sessies er nodig zijn. Soms worden al in 1 sessie goede resultaten behaald, in complexere gevallen zijn meer sessies nodig. Over het algemeen kan gesteld worden dat het aantal behandelingen beperkt is.

Ik kan IEMT inzetten als interventie in de trajecten.

IEMT sessies kunnen ook als losse sessie worden geboekt: een sessie duurt ongeveer 75/90 minuten en kost 150 euro.

Wat is het effect van werken met Iemt?

Door de therapie wordt de herinnering vager. Er ontstaat meer afstand aan de herinnering en de emoties die aan de herinnering gekoppeld zijn vervagen of kunnen zelfs helemaal worden weggenomen. IEMT zorgt er zo voor dat ervaringen en herinneringen uit het verleden geen invloed meer hebben op ervaringen in het heden. Bij traumaverwerking kunnen heel vervelende gevoelens als machteloosheid, boosheid, angst en schaamte worden losgelaten.

Ik ben als gecertificeerd IEMT practitioner aangesloten bij de International Association for IEMT.

 

Geinteresseerd geraakt?

 

Of kijk voor meer informatie over mijn aanbod onder menu werkwijzeIEMT Best – IEMT Eindhoven – IEMT Brabant – IEMT Therapie – IEMT Therapeut

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten