Referenties

Wat anderen zeggen

Leoni
Deelnemer traject Vive Relax

Mijn zoon liep vast in het voortgezet onderwijs. Dit gaf me een hoop stress, onzekerheid en ik moest veel regelen rondom deze problemen. Alles bij elkaar vroeg dat veel energie van mij en toen ben ik thuis komen te zitten met een burn-out.

Ik kwam bij jou omdat jij voor mijn zoon al heel veel gedaan had. Ik wist al wat ik kon verwachten, jouw begrip, gevoeligheid en kennis over stressklachten.

Ik heb geleerd om dingen anders te bekijken en om op mezelf te vertrouwen. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf gekregen, daardoor kan ik beter omgaan met (heftige) dingen die gebeuren.

Dorke
Deelnemer traject Vive Relax

Op het moment dat wij samen startten, liep ik er vooral tegenaan dat ik twijfelde aan mijn eigen kunnen en weten.

Het werd mij duidelijk dat sommige verwachtingen (van anderen) gewoon onrealistisch zijn. Dank zij Viviane leerde ik weer meer op mezelf te vertrouwen. De taal van het lichaam mag serieus genomen worden. Privé zijn er omstandigheden en hiervoor heb ik nu meer begrip. Er is sprake van meer acceptatie en ik durf nieuwe keuzes te maken. Ik sta weer dankbaar, blij en positief in het leven.

Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat ik mij veilig en begrepen voelde bij je. Daarbij ben je toegankelijk en kunnen we op een gelijkwaardige manier communiceren.

Evelien
Deelnemer traject Vive Deluxe
Ik was mezelf kwijt geraakt voor en tijdens de scheiding. Er werd over me heen gelopen. Dat ging ten koste van mezelf waardoor ik geen energie had er voor mijn kinderen te zijn.
Ik voelde dat ik niet sterk genoeg was om er voor mijn kinderen te zijn terwijl ze me juist zo hard nodig hadden. De speltherapeute van mijn dochter heeft me toen naar de juiste persoon verwezen.
 
Dankzij het traject ben ik ben een stuk sterker geworden en heb nu veel meer zelfvertrouwen. Ik heb geleerd om meer op afstand naar situaties te kijken zonder er zelf in te verdrinken. Ik kan mezelf beter beschermen zonder dat ik het gevoel heb te worden aangevallen. Ik was er nog niet helemaal klaar voor toen noodgedwongen de therapie stopte maar ik was veel sterker dan ik dacht. Ik heb mezelf weer teruggevonden.
 
Evelien
Anique
Deelnemer traject Vive Deluxe

De twee hoofdredenen dat ik bij jou begonnen ben waren dat ik oververmoeid was en ik voelde me erg opgejaagd. Ik kon moeilijk tijd voor mijzelf vrijmaken en mijn dag stond vooral uit wat anderen nodig hadden, van mij verwachtten. Het kwam vrij plotseling, ik meldde me ziek van mijn werk. Ik had al andere hulp gehad maar hiermee kwam ik niet echt verder.

Het traject heeft gezorgd voor veel nieuwe inzichten. Heel belangrijk voor mij was het zien van mijn eigen plek in mijn omgeving en überhaupt dat ik ook een plek inneem en in mag nemen. Dat ik ook recht heb op fijne momenten, hobby’s en andere activiteiten. Niet alleen zodat ik weer kan opladen en voor anderen kan zorgen, maar ook simpelweg omdat ik dat gewoon leuk vind.

Ik heb inzicht gekregen in achterliggende principes van mijn gedrag en vanuit welke rol mijn gedrag voortkomt. Ik heb geleerd om bewust stil te staan en te voelen hoe ik me daadwerkelijk voel. Ik heb geleerd om activiteiten te doseren en niet als een dolle de hele dag energievretende activiteiten uit te voeren. Ik kan nu veel beter voelen en aangeven dat ik een moment voor mezelf nodig heb en dat moment vind ik nu ook echt heel belangrijk. Ik ga dus een stuk minder over mijn grenzen heen. Ik plan nu bewust momenten in om niks te moeten of om op te laden. Wat ik ook een mooie verandering vind is dat ik veel meer omarm wie ik ben en wat ik nodig heb, in plaats van negatieve gedachten over hoe ik mezelf eigenlijk liever zou zien (meer sporten, harder werken, etc.).

Als ik boosheid of een irritatie voel probeer ik te bedenken wat in mij getriggerd wordt en hoe ik eventueel een verlangen kan uitspreken in plaats van dat ik vanuit mijn irritatie reageer.

Melanie Aarts
www.projectmirosa.nl

Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik zocht eerst hulp voor mijn zoon. Ik miste emotionele connectie met hem. Hiervoor kwam hij dus eerst zelf bij jou in behandeling. Op advies van jou ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Jouw uitleg over dat kinderen doen hoe hun ouders doen en dus leren van hun ouders gaf mij inzicht over wat ik als moeder voor hem kon betekenen.

Het intensieve traject heeft mij meer zelfkennis gegeven en inzicht in hoe de rest van het gezin mij ziet. Ook  wat het effect is van de dingen die ik onbewust zeg of doe. Het leven blijft een leerproces maar door me meer bewust te zijn van de dingen die ik zelf kan doen, kan ik ook echt iets veranderen. Tevens heb ik een groot gedeelte van mijn eigen trauma onder ogen gekregen waar ik me niet altijd van bewust was. Ik heb die dingen een plek kunnen geven, het mag er nu zijn. Daarnaast heb ik weer vertrouwen gekregen in hulpverlening in zijn algemeen. 

Tevens heb je me ook geïnspireerd om echt te kiezen voor mezelf. Dit heeft effect op mijn hele leven gehad, in de relatie met mijn man, kinderen maar vooral op het gebied van werk. Daar ben ik het meest dankbaar voor. 

Loubna Bakra
Deelnemer traject Vive Deluxe

Mijn 2 dochters hadden speltherapie naar aanleiding van de dood van hun zusje. Wat ik terug kreeg van de speltherapeut vond ik zo heftig, dat ik begeleiding nodig had om alles te verwerken. Mijn dochters kunnen pas verwerken als ik dat doe als moeder. De beslissing om bij jou te starten was volledig intuïtief. Ik had je wel eens  zien lopen en gegroet volgens mij en ik voelde dat ik bij jou moest zijn.

Door bij jou een intensief traject te doen met rouwverwerking  heb ik inzicht gekregen in mijn gezinssituatie. Ik besefte door jouw terugkoppeling dat ik zo vermoeid was door mijn huwelijk. Daarnaast ontdekte ik dat opvoeden zo veel meer is dan wat je zegt, maar dat gedrag zo veel meer invloed heeft.

Er is veel veranderd in positieve zin. Ik ben inmiddels gescheiden en sta veel bewuster stil bij de opvoeding. Ook kom ik steeds verder met het loslaten van mijn verleden.

Liz
Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik liep tegen het leven aan, voelde me onzeker en ontheemd en had last van paniekaanvallen. Ik kon me nergens veilig voelen, zowel op fysieke plekken als bij personen niet.

Iemand die ik op dat moment vertrouwde en die vertrouwen had in jou heeft mij toen naar jou doorverwezen, gelukkig!

Wat jouw hulp mij heeft opgeleverd is het inzicht in doorgeschoven rekening en patronen die zich herhalen. Daardoor kan ik er rekening mee houden en heb ik nu de kans om dingen anders te doen. Vergeving, begrip en zachtheid naar mijn verleden en de personen die daar bij horen. Bewustwording van wat ik voel en waar in mijn lichaam die gevoelens zich manifesteren.
Ik heb nu geen paniekaavallen meer, heb meer zelfbewustzijn, meer zelfregulering meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst. Door meer op mezelf te kunnen vertrouwen heb ik ook meer vertrouwen in anderen en ik kan nu dingen in perspectief plaatsen

Veronique van Uden
www.b-massages.nl

Deelnemer traject Vive la Vie
Mijn hoofd zat vol en ik was heel gespannen, labiel en onzeker. Ik had veel last van interne onrust. Doordat de spanningen en stress zo de overhand namen, kon ik moeilijk bij die onrust komen. Ik wilde niet opgeven. Daarnaast besefte ik heel goed dat hetgeen me was overkomen ook mijn keuze was geweest; ik wilde opnieuw voor mezelf kiezen. Ik wist alleen niet goed hoe ik vooruit kon komen met mezelf. Ik liep inmiddels bij de huisartsondersteuner (voor de tweede keer binnen een paar jaar) en ik voelde dat ik niet veel verder kwam. Dat durfde ik haar niet te zeggen. Of het kwam niet in me op, omdat daar geen ruimte voor was in mijn hoofd. Deze vrouw wees mij op de praktijk van Viviane en ik heb geen seconde getwijfeld. Dit was het volgende pad wat me verder zou brengen. Als ik nu dicht bij mezelf blijf en terugkijk en naar toen, besef ik dat door inzichten in het familiesysteem de erkenning kwam voor mezelf. Die erkenning nam de plaats in van de vele gedachten, angsten en oordelen. Ik kreeg inzichten in mijn patronen en ben terug gaan geven aan het systeem wat niet van mij was. Dat gaf me meer rust. Ik ontdekte weer wie ik was, dat ik mocht zijn. Ik heb geleerd mijn eigen plek weer in te nemen. Ook ben ik open gaan staan voor mijn eigen verlangens en die ben ik gaan ontdekken. Ik ontdekte mijn hoogsensitiviteit en ik heb meegekregen dat ik die kon gaan benutten. Ik mag en kan vanuit mijn hoogsensitiviteit ook mijn leven leven. De rode draad die door mijn leven loopt werd helderder. Ik kon weer verder en ontdekken hoe ik het dichtst bij mijn rust kon komen. Vanuit dat punt kan ik vanuit hart en bezieling gaan leven. Na nog een aantal andere holistische sessies ben ik begonnen aan een opleiding massagetherapeut. Inmiddels heb ik ook zelf trots mijn eigen praktijk. Met heel veel dank aan Viviane, die ergens vooraan in dit proces met mee heeft gelopen.  
Eefje Vangangelt
ver-licht.nl

Deelnemer traject Vive la Vie

Ik voelde me onzeker. Eigenlijk was er rationeel gezien niets waar ik me onzeker over hoefde te voelen. Ik had een fijne baan en net promotie gemaakt, had fijne vrienden en familie waar ik op kon bouwen en had een fijne woonplek. Ik had geen relatie. Wel had ik net een periode van daten achter de rug en dat maakte dat ik me afvroeg of ik het wel goed deed. Dit kwam ook steeds terug in mijn werk, terwijl hier geen aanleiding toe was. 

Al heel snel kwam naar voren dat mijn hooggevoeligheid op de voorgrond stond, maar dat ik dit nooit heb willen erkennen/erkend heb. 

Het traject heeft voor mij heel duidelijk in beeld gebracht dat ik hooggevoelig ben. Zonder dat ik mezelf wil bestempelen, heeft het me wel inzicht gegeven in welke patronen ik kon doorbreken of waar bepaald gedrag vandaan kwam.

Ik heb geleerd mijn grenzen te accepteren en te respecteren. Daarnaast zijn er verschillende gedragspatronen ter sprake gekomen die vanuit de familielijn naar voren zijn gekomen. Dit heeft veel gebracht. 

Ik ken mezelf nu beter, kan mijn grenzen herkennen en hier op inspelen.

Ik kan al kaders voor mezelf neerzetten, zodat ik niet over grenzen heen hoef te gaan. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en ik doe ze vanuit mijn hart; niet meer vanuit ratio of omdat ik denk dat het zo hoort. 

Anoniem
Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik liep eigenlijk nergens tegenaan, dacht ik. En dat was hetgeen waar ik uiteindelijk tegenaan liep. Ik zweefde een beetje, merkte niet dat dingen mij dwars zaten, waardoor ik maar doorging.

Ik voelde me regelmatig ook anders en vreemd. Dat probeerde ik een beetje weg te stoppen en te verstoppen. Ik was vrij onzeker en plaatste andere mensen voor mezelf. Ik zorgde niet goed voor mezelf; ik luisterde niet naar mezelf.

Ik werd heel ziek en de dokter vertelde mij dat ik overspannen was of een burn-out had. Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet accepteren. Ik kon echter niet anders, omdat het lichamelijk ook niet meer ging. Toen kwam mijn moeder met een visitekaartje van Viviane aan en zocht ik haar op op internet. Ik dacht dat ze een goede therapeut was voor mij. Mijn moeder dacht dat overigens ook en daarom maakte ik een afspraak.

De hulp heeft mij heel veel gebracht. Viviane heeft me geholpen mezelf beter te gaan begrijpen, voor mezelf te gaan zorgen of, zoals zij het noemde, “zelf aan het roer te gaan staan”. Met haar hulp kwam ik dingen onder ogen die me dwars zaten. Eerder zag ik die dingen niet, of wilde ik ze niet zien. Nu kon ik ze gaan verwerken.

Door de therapie ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. De therapie heeft me de eerste grote zet gegeven om uit de burn-out te komen.

Ik zorg nu beter voor mezelf en ben me ook bewuster van wat ik wil. Ook al loop ik mezelf nog soms voorbij, ik heb het wel meteen door. Daardoor kan ik de beslissing nemen om mezelf voorbij te blijven lopen of mijn rust te pakken.

 

Ook ben ik een stuk zelfverzekerder, omdat ik mezelf meer accepteer. Ik ben me over het algemeen bewuster van mezelf, van hoe ik me voel. Ik zie beter in wat dingen met mij doen en hoe ik daarop kan reageren. Tenslotte begrijp ik beter wat ik doe en waarom ik dat doe.  

Cindy Maas - van Mierlo
Deelnemer traject Vive Deluxe

Destijds werkte ik als ambulant begeleider bij een autismecentrum. Ik kwam in een burn-out terecht en de mensen daar hadden goede ervaringen met Viviane.

Voor mij was het een ontdekkingsreis. Ik wilde weten waarom ik me zo energieloos voelde. Ik moest aan mezelf werken maar kon niet eens de dag doorkomen. Dat is ook waar Viviane met mij mee gestart is. Terug naar de basis.

Vooraf liep ik al bij een psycholoog die mij hielp met cognitieve gedragstherapie. Hoewel ik hier ook wat aan had, voelde het totaal niet fijn opnieuw naar een psycholoog te gaan. Op dat moment was ik niet in staat zelf keuzes te maken. Daarom accepteerde ik alle hulp waarbij ik direct aan de slag kon.

Wat mij het meeste bij is gebleven is de familieopstelling met poppetjes. Al vond ik Viviane juist ook een fijne coach. Ze richtte zich niet alleen op methodieken maar hielp ook in alledaagse dingen. Dit is iets wat ik (nog steeds) mis bij psychotherapie. 
Tijdens mijn burn out was Viviane voor mij een veilige plek. Ik kreeg de ruimte om ondersteund te worden in het oppakken van de alledaagse dingen. Toen ik eenmaal de basis te pakken had, ging ze pas met familieopstellingen aan de slag. Daar had ik dan ook weer de ruimte voor.

Ze heeft me geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar mijn omgeving te kijken. Hoewel ik een zorgeloze, fijne jeugd heb gehad, zijn daar wel patronen naar boven gekomen die ik zelf eerst niet inzag. Het heeft mijn relatie met mijn familie veranderd in de positieve zin van het woord. Ook heeft het me bewust gemaakt van de plek die ik zelf inneem. Het visueel neerzetten maakt meer los dan je vooraf denkt.  

Er is voor mij erg veel veranderd. Na mijn burn-out heb ik mezelf voorgenomen het niet meer zo ver te laten komen. Dat was nog niet zo gemakkelijk. Het voelde alsof ik een nieuwe “ik” was geworden. Daardoor moest ik afscheid nemen van mijn toenmalige werkgever. Het matchte niet meer.

In mijn huidige werk als regiomanager zet ik mijn kwaliteiten, zoals hoogsensitiviteit, in. Dat gaat heel goed. Ik luister bewust naar mijn gevoel en communiceer altijd open en transparant naar mijn omgeving wat ik denk/voel/doe.

Anoniem
Deelnemer traject Vive Deluxe

Voordat ik bij Viviane terechtkwam, liep ik met de problemen rond die mij onzeker, minderwaardig, bang, en verdrietig lieten voelen. Er kwam een moment waarop ik een te erg minderwaardigheidsgevoel bij mezelf kreeg. Ik vroeg me af: Doe ik er nog wel toe? Dit was het punt waarop ik bij mezelf erkende: Dit kan zo niet langer meer, ik moet hulp zoeken.

Vanuit mijn huisarts kreeg ik het advies om therapie bij Viviane te volgen. Na mijn eerste gesprek met haar voelde ik mij op mijn gemak en wist ik dat ik bij haar therapie wilde volgen. 

De therapie heeft mij met name veel nieuwe inzichten gegeven. Ik weet nu beter waarom ik mij zo voelde en hoe ik rust in mijn hoofd kan opbouwen. 

Het heeft mij veel opgebracht. Ik geniet weer van het leven, ik heb vrede met het verleden, ik doe dingen die mij gelukkig maken, ik ben weer van mezelf gaan houden, maar bovenal heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen. Ik durf nu echt tegen mezelf te zeggen: ‘Ik doe ertoe; ik ben goed zoals ik ben!’

Renate
Deelnemer traject Vive Deluxe

Gevoelsmatig zat mijn hoofd vol, zat in een gecombineerde burn-out met een plotseling opkomende auto-immuun ziekte, kon mijn gedachten en gevoelens niet meer op een rijtje en onder controle krijgen. Was mijzelf compleet kwijt geraakt en kon niet accepteren dat de burn-out me voor een 2e keer overkwam en dat ik, die altijd gezond was, veel heeft gesport, een aantal zaken niet meer kon.

Toen mijn man aangaf dat hij zag dat ik zo enorm met mijzelf liep te worstelen en dat ik er wat aan moest doen, zijn bij mij de ogen open gegaan en ben ik op aanraden van iemand in mijn omgeving bij jou terecht gekomen. Ik realiseerde dat ik eea moest gaan accepteren, dat ik niet meer de bikkel was die ik dacht te zijn, enorme pijnlijke moment dat ik me realiseerde dat ik alleen aan het overleven was en zo niet door kon gaan.

Ik heb geleerd mijzelf te accepteren, mijzelf op de eerste plaats te zetten, je bent goed zoals je bent, ik ben veel minder bang om nee te zeggen en voor mijzelf te kiezen. Ik weet waar de oorzaak ligt, maar heb er meer vrede mee dan voorheen.

Ik ben een heel stuk rustiger geworden al val ik soms terug in mijn oude gewoontes en gedachten, kan iets beter mijn grenzen stellen, tot hier en niet verder, al is het in mijn werk soms nog wel lastig, omdat ik van nature oplossingsgericht ben, pak ik zaken aan die anders blijven liggen.

Ik kan eerder op de rem trappen, kan ook grapjes maken over het feit dat ik iets niet meer kan omdat ik daar de energie niet voor heb. Ben wel “vrienden” en mijn beste vriendin van 20 jaar kwijt geraakt omdat ik mij heb gerealiseerd dat er “misbruik” van mij werd gemaakt. Heb een andere soort vriendenkring opgebouwd van mensen die mij accepteren zoals ik ben.  Mijn hoofd zit minder vol, kan beter afschakelen, slaap beter en maak me helemaal niet meer druk over wat mensen van mij vinden.

Voor mij is nu 1 ding belangrijk: en dat ben ik mijzelf.

Sven
Deelnemer traject Vive la Vie

“Ik heb op veel vlakken van Viviane kunnen leren. Ze is geduldig en begaafd, en weet met diep inzicht te helpen om complexe problemen een plek te geven. Ze is getraind in verschillende soorten therapie en deelt haar expertise op een toegankelijke en boeiende manier. Maar ze kan ook gewoon heel goed luisteren en meeleven.

Ik kwam bij haar met uitdagingen op het gebied van relaties, overprikkeling bij hooggevoeligheid, onzekerheid over mijn carrière… en ze heeft me op al deze vlakken erg geholpen. Ze stuurde me ook veel leesmateriaal, waardoor ik zelf kon doorleren over waar ik nou precies mee zat… In het kort: ik kan haar van harte aanraden!”

Evi de Beer
Deelnemer traject Vive Deluxe

Voordat dat ik startte bij Viviane had ik last van stress- en angstklachten, moeite met ontspannen in werk- en privéomstandigheden en omgaan met perfectionisme en hoog gevoeligheid (HSP).

In de zomer van 2021 namen mijn klachten erg toe en beïnvloedde deze mijn dagelijks leven. Normaal gesproken kwam ik zelf uit deze negatieve spiraal, maar ik voelde dat er nu hulp van buitenaf nodig was.

Ik heb het Vive Deluxe traject gevolgd bij Viviane. Er was direct een klik tussen ons en ik voelde me bij Viviane erg veilig en op mijn gemak. Dit traject heeft me veel zelfkennis opgeleverd en heeft me leren omgaan met stress- en angstklachten, mijn perfectionisme en HSP. Daarnaast heeft het traject mij kennis laten maken met meditatie en ontspanningstechnieken via het online programma en meditatie.live. Hierdoor heb ik opnieuw leren ontspannen zowel in werk als privéomstandigheden. Dit in combinatie met mijn eigen zoektocht naar zelfliefde en acceptatie heeft me een gelukkiger en dankbaarder mens gemaakt.

Medewerker Bouwbedrijf
Deelnemer traject Vive Relax

Viviane weet precies de vinger op de zere plek te leggen. Ze heeft me leren relativeren en niet zo streng te zijn voor mezelf. Dankzij haar durf ik ‘nee’ te zeggen, weet ik wanneer ik aan de rem moet trekken en m’n grenzen aan moet geven, zowel op mijn werk als privé. Dit geeft rust. Bovendien ben ik nu bewuster van de signalen in mijn lijf en weet ik dat het niet erg is om niets te doen en niet altijd ‘aan’ hoef te staan.

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten