Vive Deluxe

Vive Deluxe


Programma 'Aanpak van Stress' met individuele coaching in combinatie met de CSR methode en Therapie gericht op de blinde vlekken
 • Traject van 6 maanden
 • Vergoeding mogelijk
 • Online omgeving Aanpak van Stress
  (1 jaar toegang)
 • 10 Coachingsgesprekken van 90 minuten
  (online of in de praktijk, naar keuze)
 • Toegang tot meditatielive.nl
  (heel jaar toegang)
 • Huur van Innerbalance trainer Heartmath
  (6 weken)
 • 5 - 8 Therapiesessies van 90 minuten
 • Rapportage bij werkuitval
 • Map met de laatste wetenschappelijk onderbouwde informatie, bewustwordingsopdrachten en tips volgens de erkende CSR-methode

Uitleg Vive Deluxe traject

Contextuele Therapie & Stress coaching

Duurt de periode van stress al lang en is er sprake van 1 of meerdere life events dan is dit traject de beste oplossing. Met therapie richten we ons op de oorzaak van de stressklachten. Hiermee geef je je leven een totale reset. Met de therapie maak je definitief korte metten met de onzichtbare onderstroom die er is (je blinde vlekken) en niets zal je koers meer onbewust kunnen beïnvloeden. Tevens maak je je vrij van eventuele ballast die het leven onnodig zwaar maakt waardoor het leven je overkomt in plaats van dat je het leven vol en lichter leeft.

Om echt grip te krijgen op de onrust in je hoofd werken we met de online omgeving ‘Aanpak van Stress’ (zie methodiek Aanpak van Stress) gecombineerd met individuele begeleiding.

Om het herstel te optimaliseren leer je hoe je zelf het proces van roofbouw stopzet, werk je aan energieopbouw, lichamelijk en psychisch herstel. Dit doen we volgens de erkende CSR-methode.

Video afspelen

Hieronder vertel ik je hoe het traject is opgebouwd zodat we een optimaal resultaat gaan behalen:

 • Wanneer er sprake is van verzuim en er een bedrijfsarts in beeld is, zijn we gestart met een intake & EnergieCheck. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een inhoudelijke rapportage voor jezelf en desgewenst een rapportage voor je bedrijfsarts.
 • We starten eerst met Coaching ‘Aanpak van Stress’ gecombineerd met individuele begeleiding.
 • Het traject bestaat uit 8-10 persoonlijke coaching gesprekken van 1,5 uur.
  Individuele coaching duurt ongeveer 12-16 weken.
  De persoonlijke coaching kan zowel online via beeldbellen als op locatie.
 • Tijdens de eerste sessie bespreken we jouw persoonlijke doelen. Voor uitgebreidere informatie verwijs ik naar het Traject Vive Relax
 • Als het traject is opgestart maken we een start met de therapiesessies. Tussen de sessies zit de 1e twee keer steeds een week, daarna zit er steeds 2, 3 of 4 weken tussen. Dit doen we in overleg en is afhankelijk van het aantal afgesproken sessies.
 • Ongeveer halverwege hebben we een CSR tussenmeting zodat we de voortgang kunnen monitoren.
 • Vervolgens vervolgen we de therapiesessies.
 • Aan het einde van het hele traject houden we een CSR eindmeting. Op deze manier worden de resultaten van het traject meetbaar gemaakt.
 • Bij aanvang van het traject ontvang je een map met de eerste teksten volgens de CSR-methode (zie methodiek CSR methode). Naast informatieve teksten bevat de map opdrachten die meer zelfinzicht geven. Je ontvangt informatie op maat die betrekking hebben op jouw knelpunten zoals slaap, voeding, ontspanning en beweging.

   

Aan het einde van het traject…

 • Plan jij zonder negatieve gevoelens tijd voor jezelf in
 • Maak je alleen afspraken waar jij echt achter staat en zeg je die, waar nodig, alsnog af zonder dat je je bezwaard voelt
 • Heb je inzichten waardoor je bewuster om kunt gaan met je energie en met de balans tussen inspanning en herstel, zodat je ook de drukke tijden zonder moeite tackelt
 • Heb je het gevoel dat je nooit meer iets moet, zodat je alleen nog dingen doet waar jij energie van krijgt.
 • Heb je een beter concentratievermogen, waardoor je op je werk het gevoel hebt dat je alles onder controle hebt. Je merkt dat telefoongesprek naast je nog niet eens op.
 • Heb je de tools om stressvolle omstandigheden in vertrouwen over je heen te laten komen, zodat je het leven zonnig tegemoet ziet. Ook door tegenslagen laat je je niet meer uit het veld slaan.

Wat anderen zeggen

Evelien
Deelnemer traject Vive Deluxe
Ik was mezelf kwijt geraakt voor en tijdens de scheiding. Er werd over me heen gelopen. Dat ging ten koste van mezelf waardoor ik geen energie had er voor mijn kinderen te zijn.
Ik voelde dat ik niet sterk genoeg was om er voor mijn kinderen te zijn terwijl ze me juist zo hard nodig hadden. De speltherapeute van mijn dochter heeft me toen naar de juiste persoon verwezen.
 
Dankzij het traject ben ik ben een stuk sterker geworden en heb nu veel meer zelfvertrouwen. Ik heb geleerd om meer op afstand naar situaties te kijken zonder er zelf in te verdrinken. Ik kan mezelf beter beschermen zonder dat ik het gevoel heb te worden aangevallen. Ik was er nog niet helemaal klaar voor toen noodgedwongen de therapie stopte maar ik was veel sterker dan ik dacht. Ik heb mezelf weer teruggevonden.
 
Evelien
Anique
Deelnemer traject Vive Deluxe

De twee hoofdredenen dat ik bij jou begonnen ben waren dat ik oververmoeid was en ik voelde me erg opgejaagd. Ik kon moeilijk tijd voor mijzelf vrijmaken en mijn dag stond vooral uit wat anderen nodig hadden, van mij verwachtten. Het kwam vrij plotseling, ik meldde me ziek van mijn werk. Ik had al andere hulp gehad maar hiermee kwam ik niet echt verder.

Het traject heeft gezorgd voor veel nieuwe inzichten. Heel belangrijk voor mij was het zien van mijn eigen plek in mijn omgeving en überhaupt dat ik ook een plek inneem en in mag nemen. Dat ik ook recht heb op fijne momenten, hobby’s en andere activiteiten. Niet alleen zodat ik weer kan opladen en voor anderen kan zorgen, maar ook simpelweg omdat ik dat gewoon leuk vind.

Ik heb inzicht gekregen in achterliggende principes van mijn gedrag en vanuit welke rol mijn gedrag voortkomt. Ik heb geleerd om bewust stil te staan en te voelen hoe ik me daadwerkelijk voel. Ik heb geleerd om activiteiten te doseren en niet als een dolle de hele dag energievretende activiteiten uit te voeren. Ik kan nu veel beter voelen en aangeven dat ik een moment voor mezelf nodig heb en dat moment vind ik nu ook echt heel belangrijk. Ik ga dus een stuk minder over mijn grenzen heen. Ik plan nu bewust momenten in om niks te moeten of om op te laden. Wat ik ook een mooie verandering vind is dat ik veel meer omarm wie ik ben en wat ik nodig heb, in plaats van negatieve gedachten over hoe ik mezelf eigenlijk liever zou zien (meer sporten, harder werken, etc.).

Als ik boosheid of een irritatie voel probeer ik te bedenken wat in mij getriggerd wordt en hoe ik eventueel een verlangen kan uitspreken in plaats van dat ik vanuit mijn irritatie reageer.

Melanie Aarts
www.projectmirosa.nl

Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik zocht eerst hulp voor mijn zoon. Ik miste emotionele connectie met hem. Hiervoor kwam hij dus eerst zelf bij jou in behandeling. Op advies van jou ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Jouw uitleg over dat kinderen doen hoe hun ouders doen en dus leren van hun ouders gaf mij inzicht over wat ik als moeder voor hem kon betekenen.

Het intensieve traject heeft mij meer zelfkennis gegeven en inzicht in hoe de rest van het gezin mij ziet. Ook  wat het effect is van de dingen die ik onbewust zeg of doe. Het leven blijft een leerproces maar door me meer bewust te zijn van de dingen die ik zelf kan doen, kan ik ook echt iets veranderen. Tevens heb ik een groot gedeelte van mijn eigen trauma onder ogen gekregen waar ik me niet altijd van bewust was. Ik heb die dingen een plek kunnen geven, het mag er nu zijn. Daarnaast heb ik weer vertrouwen gekregen in hulpverlening in zijn algemeen. 

Tevens heb je me ook geïnspireerd om echt te kiezen voor mezelf. Dit heeft effect op mijn hele leven gehad, in de relatie met mijn man, kinderen maar vooral op het gebied van werk. Daar ben ik het meest dankbaar voor. 

Loubna Bakra
Deelnemer traject Vive Deluxe

Mijn 2 dochters hadden speltherapie naar aanleiding van de dood van hun zusje. Wat ik terug kreeg van de speltherapeut vond ik zo heftig, dat ik begeleiding nodig had om alles te verwerken. Mijn dochters kunnen pas verwerken als ik dat doe als moeder. De beslissing om bij jou te starten was volledig intuïtief. Ik had je wel eens  zien lopen en gegroet volgens mij en ik voelde dat ik bij jou moest zijn.

Door bij jou een intensief traject te doen met rouwverwerking  heb ik inzicht gekregen in mijn gezinssituatie. Ik besefte door jouw terugkoppeling dat ik zo vermoeid was door mijn huwelijk. Daarnaast ontdekte ik dat opvoeden zo veel meer is dan wat je zegt, maar dat gedrag zo veel meer invloed heeft.

Er is veel veranderd in positieve zin. Ik ben inmiddels gescheiden en sta veel bewuster stil bij de opvoeding. Ook kom ik steeds verder met het loslaten van mijn verleden.

Liz
Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik liep tegen het leven aan, voelde me onzeker en ontheemd en had last van paniekaanvallen. Ik kon me nergens veilig voelen, zowel op fysieke plekken als bij personen niet.

Iemand die ik op dat moment vertrouwde en die vertrouwen had in jou heeft mij toen naar jou doorverwezen, gelukkig!

Wat jouw hulp mij heeft opgeleverd is het inzicht in doorgeschoven rekening en patronen die zich herhalen. Daardoor kan ik er rekening mee houden en heb ik nu de kans om dingen anders te doen. Vergeving, begrip en zachtheid naar mijn verleden en de personen die daar bij horen. Bewustwording van wat ik voel en waar in mijn lichaam die gevoelens zich manifesteren.
Ik heb nu geen paniekaavallen meer, heb meer zelfbewustzijn, meer zelfregulering meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst. Door meer op mezelf te kunnen vertrouwen heb ik ook meer vertrouwen in anderen en ik kan nu dingen in perspectief plaatsen

Anoniem
Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik liep eigenlijk nergens tegenaan, dacht ik. En dat was hetgeen waar ik uiteindelijk tegenaan liep. Ik zweefde een beetje, merkte niet dat dingen mij dwars zaten, waardoor ik maar doorging.

Ik voelde me regelmatig ook anders en vreemd. Dat probeerde ik een beetje weg te stoppen en te verstoppen. Ik was vrij onzeker en plaatste andere mensen voor mezelf. Ik zorgde niet goed voor mezelf; ik luisterde niet naar mezelf.

Ik werd heel ziek en de dokter vertelde mij dat ik overspannen was of een burn-out had. Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet accepteren. Ik kon echter niet anders, omdat het lichamelijk ook niet meer ging. Toen kwam mijn moeder met een visitekaartje van Viviane aan en zocht ik haar op op internet. Ik dacht dat ze een goede therapeut was voor mij. Mijn moeder dacht dat overigens ook en daarom maakte ik een afspraak.

De hulp heeft mij heel veel gebracht. Viviane heeft me geholpen mezelf beter te gaan begrijpen, voor mezelf te gaan zorgen of, zoals zij het noemde, “zelf aan het roer te gaan staan”. Met haar hulp kwam ik dingen onder ogen die me dwars zaten. Eerder zag ik die dingen niet, of wilde ik ze niet zien. Nu kon ik ze gaan verwerken.

Door de therapie ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. De therapie heeft me de eerste grote zet gegeven om uit de burn-out te komen.

Ik zorg nu beter voor mezelf en ben me ook bewuster van wat ik wil. Ook al loop ik mezelf nog soms voorbij, ik heb het wel meteen door. Daardoor kan ik de beslissing nemen om mezelf voorbij te blijven lopen of mijn rust te pakken.

Ook ben ik een stuk zelfverzekerder, omdat ik mezelf meer accepteer. Ik ben me over het algemeen bewuster van mezelf, van hoe ik me voel. Ik zie beter in wat dingen met mij doen en hoe ik daarop kan reageren. Tenslotte begrijp ik beter wat ik doe en waarom ik dat doe.  

Cindy Maas - van Mierlo
Deelnemer traject Vive Deluxe

Destijds werkte ik als ambulant begeleider bij een autismecentrum. Ik kwam in een burn-out terecht en de mensen daar hadden goede ervaringen met Viviane.

Voor mij was het een ontdekkingsreis. Ik wilde weten waarom ik me zo energieloos voelde. Ik moest aan mezelf werken maar kon niet eens de dag doorkomen. Dat is ook waar Viviane met mij mee gestart is. Terug naar de basis.

Vooraf liep ik al bij een psycholoog die mij hielp met cognitieve gedragstherapie. Hoewel ik hier ook wat aan had, voelde het totaal niet fijn opnieuw naar een psycholoog te gaan. Op dat moment was ik niet in staat zelf keuzes te maken. Daarom accepteerde ik alle hulp waarbij ik direct aan de slag kon.

Wat mij het meeste bij is gebleven is de familieopstelling met poppetjes. Al vond ik Viviane juist ook een fijne coach. Ze richtte zich niet alleen op methodieken maar hielp ook in alledaagse dingen. Dit is iets wat ik (nog steeds) mis bij psychotherapie. 
Tijdens mijn burn out was Viviane voor mij een veilige plek. Ik kreeg de ruimte om ondersteund te worden in het oppakken van de alledaagse dingen. Toen ik eenmaal de basis te pakken had, ging ze pas met familieopstellingen aan de slag. Daar had ik dan ook weer de ruimte voor.

Ze heeft me geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar mijn omgeving te kijken. Hoewel ik een zorgeloze, fijne jeugd heb gehad, zijn daar wel patronen naar boven gekomen die ik zelf eerst niet inzag. Het heeft mijn relatie met mijn familie veranderd in de positieve zin van het woord. Ook heeft het me bewust gemaakt van de plek die ik zelf inneem. Het visueel neerzetten maakt meer los dan je vooraf denkt.  

Er is voor mij erg veel veranderd. Na mijn burn-out heb ik mezelf voorgenomen het niet meer zo ver te laten komen. Dat was nog niet zo gemakkelijk. Het voelde alsof ik een nieuwe “ik” was geworden. Daardoor moest ik afscheid nemen van mijn toenmalige werkgever. Het matchte niet meer.

In mijn huidige werk als regiomanager zet ik mijn kwaliteiten, zoals hoogsensitiviteit, in. Dat gaat heel goed. Ik luister bewust naar mijn gevoel en communiceer altijd open en transparant naar mijn omgeving wat ik denk/voel/doe.

Anoniem
Deelnemer traject Vive Deluxe

Voordat ik bij Viviane terechtkwam, liep ik met de problemen rond die mij onzeker, minderwaardig, bang, en verdrietig lieten voelen. Er kwam een moment waarop ik een te erg minderwaardigheidsgevoel bij mezelf kreeg. Ik vroeg me af: Doe ik er nog wel toe? Dit was het punt waarop ik bij mezelf erkende: Dit kan zo niet langer meer, ik moet hulp zoeken.

Vanuit mijn huisarts kreeg ik het advies om therapie bij Viviane te volgen. Na mijn eerste gesprek met haar voelde ik mij op mijn gemak en wist ik dat ik bij haar therapie wilde volgen. 

De therapie heeft mij met name veel nieuwe inzichten gegeven. Ik weet nu beter waarom ik mij zo voelde en hoe ik rust in mijn hoofd kan opbouwen. 

Het heeft mij veel opgebracht. Ik geniet weer van het leven, ik heb vrede met het verleden, ik doe dingen die mij gelukkig maken, ik ben weer van mezelf gaan houden, maar bovenal heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen. Ik durf nu echt tegen mezelf te zeggen: ‘Ik doe ertoe; ik ben goed zoals ik ben!’

Renate
Deelnemer traject Vive Deluxe

Gevoelsmatig zat mijn hoofd vol, zat in een gecombineerde burn-out met een plotseling opkomende auto-immuun ziekte, kon mijn gedachten en gevoelens niet meer op een rijtje en onder controle krijgen. Was mijzelf compleet kwijt geraakt en kon niet accepteren dat de burn-out me voor een 2e keer overkwam en dat ik, die altijd gezond was, veel heeft gesport, een aantal zaken niet meer kon.

Toen mijn man aangaf dat hij zag dat ik zo enorm met mijzelf liep te worstelen en dat ik er wat aan moest doen, zijn bij mij de ogen open gegaan en ben ik op aanraden van iemand in mijn omgeving bij jou terecht gekomen. Ik realiseerde dat ik eea moest gaan accepteren, dat ik niet meer de bikkel was die ik dacht te zijn, enorme pijnlijke moment dat ik me realiseerde dat ik alleen aan het overleven was en zo niet door kon gaan.

Ik heb geleerd mijzelf te accepteren, mijzelf op de eerste plaats te zetten, je bent goed zoals je bent, ik ben veel minder bang om nee te zeggen en voor mijzelf te kiezen. Ik weet waar de oorzaak ligt, maar heb er meer vrede mee dan voorheen.

Ik ben een heel stuk rustiger geworden al val ik soms terug in mijn oude gewoontes en gedachten, kan iets beter mijn grenzen stellen, tot hier en niet verder, al is het in mijn werk soms nog wel lastig, omdat ik van nature oplossingsgericht ben, pak ik zaken aan die anders blijven liggen.

Ik kan eerder op de rem trappen, kan ook grapjes maken over het feit dat ik iets niet meer kan omdat ik daar de energie niet voor heb. Ben wel “vrienden” en mijn beste vriendin van 20 jaar kwijt geraakt omdat ik mij heb gerealiseerd dat er “misbruik” van mij werd gemaakt. Heb een andere soort vriendenkring opgebouwd van mensen die mij accepteren zoals ik ben.  Mijn hoofd zit minder vol, kan beter afschakelen, slaap beter en maak me helemaal niet meer druk over wat mensen van mij vinden.

Voor mij is nu 1 ding belangrijk: en dat ben ik mijzelf.

Evi de Beer
Deelnemer traject Vive Deluxe

Voordat dat ik startte bij Viviane had ik last van stress- en angstklachten, moeite met ontspannen in werk- en privéomstandigheden en omgaan met perfectionisme en hoog gevoeligheid (HSP).

In de zomer van 2021 namen mijn klachten erg toe en beïnvloedde deze mijn dagelijks leven. Normaal gesproken kwam ik zelf uit deze negatieve spiraal, maar ik voelde dat er nu hulp van buitenaf nodig was.

Ik heb het Vive Deluxe traject gevolgd bij Viviane. Er was direct een klik tussen ons en ik voelde me bij Viviane erg veilig en op mijn gemak. Dit traject heeft me veel zelfkennis opgeleverd en heeft me leren omgaan met stress- en angstklachten, mijn perfectionisme en HSP. Daarnaast heeft het traject mij kennis laten maken met meditatie en ontspanningstechnieken via het online programma en meditatie.live. Hierdoor heb ik opnieuw leren ontspannen zowel in werk als privéomstandigheden. Dit in combinatie met mijn eigen zoektocht naar zelfliefde en acceptatie heeft me een gelukkiger en dankbaarder mens gemaakt.

Geinteresseerd geraakt?

Veelgestelde vragen

Praktijk Vive is aangesloten bij de LVPW, de VIT en bij de RBCZ. Op basis van deze registraties vergoeden de meeste zorgverzekeraars de gesprekskosten gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Deze begeleiding wordt vaak door de werkgever vergoed, ook vanwege verantwoordelijkheid Wet Verbetering Poortwachter. Door medewerkers te laten deelnemen aan stress- en burn-out coaching wordt de kans vergroot dat medewerkers gezond en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen en is er een geringere kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid op de langere termijn.

Veel werkgevers hebben ook een budget voor persoonlijke ontwikkeling dat hiervoor kan worden ingezet. Als je wil dan kan ik je helpen door je meer informatie te geven over het traject zodat je dit kunt bespreken met je leidinggevende.

Nee, tenzij jij dat wil en er nadrukkelijk schriftelijk toestemming voor geeft en nooit op inhoud, hooguit over het proces.

Mijn werkzaamheden vallen onder geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De training blijft een heel jaar beschikbaar.

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten