Vive la Vie

Vive la Vie


Therapie • Traject van 2-6 maanden
 • Vergoeding mogelijk
 • 4-12 Therapiesessies van 90 minuten

Uitleg Vive la Vie traject

Contextuele Therapie

Ervaar je spanning in relaties, heb je een negatief zelfbeeld, voel je je onzeker, heb je moeite met het stellen van grenzen of ben je een pleaser? Dit zijn enkele voorbeelden van problematieken waar je tegen aanloopt.
Met dit traject richt je je vooral op de dieperliggende oorzaak. Geef je leven een totale reset met dit traject. Geef niets meer de kans om je koers te beïnvloeden en kies voor een lichter leven zodat je je weer meer kunt ontspannen en genieten van het leven.

Hieronder vertel ik je hoe het traject is opgebouwd:

 • Voorafgaand aan het traject bespreken we in de intake hoeveel therapiesessies er nodig zijn en hoe we deze verdelen over de tijd (2, 4 of 6 maanden).
 • In het begin zullen we elkaar wat vaker zien, om de twee a drie weken. Daarna zal er meer tijd tussen de sessies zitten.
 • De sessies zijn gericht op jouw blinde vlekken (de onderstroom die voor jou niet zichtbaar is maar wel invloed heeft op je gedrag). Wanneer je zicht hebt op deze patronen uit het verleden die invloed hebben op gedragingen in het heden kun je anders omgaan met de problemen die daardoor ontstaan.

 

Aan het einde van het traject ga jij naar huis met:

 • Een leeg en rustig hoofd
 • Grip op het gedrag wat je al jaren probeert te veranderen
 • Vertrouwen in je intuïtie. Je volgt alleen nog maar je gevoel en bent vrij van piekeren
 • Het vermogen om je emoties onder controle te krijgen in plaats van dat ze de regie hebben over jou
 • Het gevoel dat je nooit meer iets moet en plan jij zonder negatieve gevoelens tijd voor jezelf in
 • Bergen energie en een lichter leven

Wat anderen zeggen

Veronique van Uden
www.b-massages.nl

Deelnemer traject Vive la Vie
Mijn hoofd zat vol en ik was heel gespannen, labiel en onzeker. Ik had veel last van interne onrust. Doordat de spanningen en stress zo de overhand namen, kon ik moeilijk bij die onrust komen. Ik wilde niet opgeven. Daarnaast besefte ik heel goed dat hetgeen me was overkomen ook mijn keuze was geweest; ik wilde opnieuw voor mezelf kiezen. Ik wist alleen niet goed hoe ik vooruit kon komen met mezelf. Ik liep inmiddels bij de huisartsondersteuner (voor de tweede keer binnen een paar jaar) en ik voelde dat ik niet veel verder kwam. Dat durfde ik haar niet te zeggen. Of het kwam niet in me op, omdat daar geen ruimte voor was in mijn hoofd. Deze vrouw wees mij op de praktijk van Viviane en ik heb geen seconde getwijfeld. Dit was het volgende pad wat me verder zou brengen. Als ik nu dicht bij mezelf blijf en terugkijk en naar toen, besef ik dat door inzichten in het familiesysteem de erkenning kwam voor mezelf. Die erkenning nam de plaats in van de vele gedachten, angsten en oordelen. Ik kreeg inzichten in mijn patronen en ben terug gaan geven aan het systeem wat niet van mij was. Dat gaf me meer rust. Ik ontdekte weer wie ik was, dat ik mocht zijn. Ik heb geleerd mijn eigen plek weer in te nemen. Ook ben ik open gaan staan voor mijn eigen verlangens en die ben ik gaan ontdekken. Ik ontdekte mijn hoogsensitiviteit en ik heb meegekregen dat ik die kon gaan benutten. Ik mag en kan vanuit mijn hoogsensitiviteit ook mijn leven leven. De rode draad die door mijn leven loopt werd helderder. Ik kon weer verder en ontdekken hoe ik het dichtst bij mijn rust kon komen. Vanuit dat punt kan ik vanuit hart en bezieling gaan leven. Na nog een aantal andere holistische sessies ben ik begonnen aan een opleiding massagetherapeut. Inmiddels heb ik ook zelf trots mijn eigen praktijk. Met heel veel dank aan Viviane, die ergens vooraan in dit proces met mee heeft gelopen.  
Eefje Vangangelt
ver-licht.nl

Deelnemer traject Vive la Vie

Ik voelde me onzeker. Eigenlijk was er rationeel gezien niets waar ik me onzeker over hoefde te voelen. Ik had een fijne baan en net promotie gemaakt, had fijne vrienden en familie waar ik op kon bouwen en had een fijne woonplek. Ik had geen relatie. Wel had ik net een periode van daten achter de rug en dat maakte dat ik me afvroeg of ik het wel goed deed. Dit kwam ook steeds terug in mijn werk, terwijl hier geen aanleiding toe was. 

Al heel snel kwam naar voren dat mijn hooggevoeligheid op de voorgrond stond, maar dat ik dit nooit heb willen erkennen/erkend heb. 

Het traject heeft voor mij heel duidelijk in beeld gebracht dat ik hooggevoelig ben. Zonder dat ik mezelf wil bestempelen, heeft het me wel inzicht gegeven in welke patronen ik kon doorbreken of waar bepaald gedrag vandaan kwam.

Ik heb geleerd mijn grenzen te accepteren en te respecteren. Daarnaast zijn er verschillende gedragspatronen ter sprake gekomen die vanuit de familielijn naar voren zijn gekomen. Dit heeft veel gebracht. 

Ik ken mezelf nu beter, kan mijn grenzen herkennen en hier op inspelen.

Ik kan al kaders voor mezelf neerzetten, zodat ik niet over grenzen heen hoef te gaan. Ik doe nu dingen die ik leuk vind en ik doe ze vanuit mijn hart; niet meer vanuit ratio of omdat ik denk dat het zo hoort. 

Sven
Deelnemer traject Vive la Vie

“Ik heb op veel vlakken van Viviane kunnen leren. Ze is geduldig en begaafd, en weet met diep inzicht te helpen om complexe problemen een plek te geven. Ze is getraind in verschillende soorten therapie en deelt haar expertise op een toegankelijke en boeiende manier. Maar ze kan ook gewoon heel goed luisteren en meeleven.

Ik kwam bij haar met uitdagingen op het gebied van relaties, overprikkeling bij hooggevoeligheid, onzekerheid over mijn carrière… en ze heeft me op al deze vlakken erg geholpen. Ze stuurde me ook veel leesmateriaal, waardoor ik zelf kon doorleren over waar ik nou precies mee zat… In het kort: ik kan haar van harte aanraden!”

Geinteresseerd geraakt?

Veelgestelde vragen

Praktijk Vive is aangesloten bij de LVPW, de VIT en bij de RBCZ. Op basis van deze registraties vergoeden de meeste zorgverzekeraars de gesprekskosten gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Deze begeleiding wordt vaak door de werkgever vergoed, ook vanwege verantwoordelijkheid Wet Verbetering Poortwachter. Door medewerkers te laten deelnemen aan stress- en burn-out coaching wordt de kans vergroot dat medewerkers gezond en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen en is er een geringere kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid op de langere termijn.

Veel werkgevers hebben ook een budget voor persoonlijke ontwikkeling dat hiervoor kan worden ingezet. Als je wil dan kan ik je helpen door je meer informatie te geven over het traject zodat je dit kunt bespreken met je leidinggevende.

Nee, tenzij jij dat wil en er nadrukkelijk schriftelijk toestemming voor geeft en nooit op inhoud, hooguit over het proces.
Indien nodig en gewenst maak ik ook rapportages bijvoorbeeld voor de bedrijfsarts (meerprijs).

Mijn werkzaamheden vallen onder geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten