Vive Relax

Vive Relax


Programma ‘Aanpak van Stress’ met individuele coaching


 • Traject van 3-4 maanden
 • Vergoeding mogelijk
 • Online omgeving Aanpak van Stress
  (1 jaar toegang)
 • 8-10 Coachingsgesprekken van 90 minuten
  (online of in de praktijk, naar keuze)
 • Toegang tot meditatie.live
  (half jaar toegang)
 • Huur van Innerbalance trainer Heartmath
  (6 weken)

Uitleg Vive Relax traject

Stress coaching

In de huidige maatschappij moet ons hoofd op volle toeren draaien om alles bij te kunnen houden, met op den duur alle gevolgen van dien: stress, spanning, onzekerheid, ergernis, lichamelijke (pijn)klachten. Als je merkt dat je altijd maar in je hoofd zit en je maar weinig of geen rust meer ervaart in je lijf dan is het volgende traject mogelijk iets voor jou!

Coaching ‘Aanpak van Stress’ gecombineerd met individuele begeleiding.

Video afspelen

Hieronder vertel ik je hoe het traject is opgebouwd zodat we een optimaal resultaat gaan behalen:

 • Het traject bestaat uit 8-10 persoonlijke coaching gesprekken van 1,5 uur.
  Individuele coaching duurt ongeveer 12-16 weken en kan zowel online via beeldbellen als op locatie.
 • Tijdens de eerste sessie bespreken we jouw persoonlijke doelen.
 • Naast onze persoonlijke gesprekken ga je zelf aan de slag in de online leeromgeving. Om toegang te krijgen tot de training ontvang je van mij inloggegevens om je persoonlijke account aan te maken. Na inlog met je persoonlijke gegevens kun je direct starten met de eerste module.
 • De leeromgeving bestaat uit 6 modules met theorie, informatieve filmpjes, dagelijkse lichamelijke oefeningen en reflectie. Hierdoor wordt ‘het leren’ op diverse niveaus aangepakt: visueel door video’s, auditief door mp3-bestanden, tekstueel door theorie en ervaren door de opdrachten. Hierdoor ga je het programma echt ‘beleven’ en zijn de resultaten duurzaam.
 • Je kunt zelf het tempo bepalen. Je bent minimaal twee maanden onderweg maar doorgaans is er iets meer tijd nodig om het programma eigen te kunnen maken en daarmee de duurzaamheid te kunnen waarborgen. Je hebt echter voldoende tijd om alles in je eigen tempo te volgen want na de activatie van de training blijft deze nog een jaar voor je opengesteld. Bovendien kun je het materiaal printen of downloaden op je computer, zodat ook na afloop van de training de technieken en inzichten binnen handbereik zijn.
 • Om goed te kunnen oefenen werken we samen met het platform Meditatie.live. Als deelnemer combineer je jouw traject met een abonnement op dit platform, waardoor afwisseling en ontspanning gegarandeerd zijn. Zie het als jouw sportschool voor de mind!
 • Na het doorlopen van de 6 modules evalueren we de effecten van dit traject en maken een plan van aanpak om de effecten te behouden en verder door te ontwikkelen.
 • Om goed resultaat te bereiken is het belangrijk dat er met regelmaat wordt geoefend. Het resultaat van de training is direct afhankelijk van de motivatie die jij tijdens de gehele training weet op te brengen!
 • De kosten zijn afhankelijk van de duur van de begeleiding en het aantal gesprekken dat we hebben afgesproken. Tevens kan er een keuze gemaakt worden voor een half jaar of jaar abonnement voor meditatie.live.
  Omdat ieder traject maatwerk is zal ik voor de start van een traject een offerte opmaken voor jou of voor je werkgever.

 

Wat is jouw resultaat?

In het Traject Vive Relax zal je stap- voor-stap leren om je emoties weer bewust te gaan voelen en te managen. We zetten een unieke combinatie van technieken in om dit te bereiken.


Aan het einde van het traject zal je in staat zijn om:

 • Blijvend een basis RUST bij jezelf te ervaren!
 • Je lichaam te leren kennen als ‘verklikker’ van informatie.
 • Spanning te doorbreken en ontspanning te creëren.
 • Uit te gaan van je eigen behoeften en wensen (en niet die van de omgeving)
 • Meer vertrouwen, kracht en eigenwaarde te ervaren.
 • Grip te hebben op het gedrag wat je al jaren probeert te veranderen
 • Te vertrouwen op je intuïtie. Je volgt alleen nog maar je gevoel en bent vrij van piekeren

Wat anderen zeggen

Leoni
Deelnemer traject Vive Relax

Mijn zoon liep vast in het voortgezet onderwijs. Dit gaf me een hoop stress, onzekerheid en ik moest veel regelen rondom deze problemen. Alles bij elkaar vroeg dat veel energie van mij en toen ben ik thuis komen te zitten met een burn-out.

Ik kwam bij jou omdat jij voor mijn zoon al heel veel gedaan had. Ik wist al wat ik kon verwachten, jouw begrip, gevoeligheid en kennis over stressklachten.

Ik heb geleerd om dingen anders te bekijken en om op mezelf te vertrouwen. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf gekregen, daardoor kan ik beter omgaan met (heftige) dingen die gebeuren.

Dorke
Deelnemer traject Vive Relax

Op het moment dat wij samen startten, liep ik er vooral tegenaan dat ik twijfelde aan mijn eigen kunnen en weten.

Het werd mij duidelijk dat sommige verwachtingen (van anderen) gewoon onrealistisch zijn. Dank zij Viviane leerde ik weer meer op mezelf te vertrouwen. De taal van het lichaam mag serieus genomen worden. Privé zijn er omstandigheden en hiervoor heb ik nu meer begrip. Er is sprake van meer acceptatie en ik durf nieuwe keuzes te maken. Ik sta weer dankbaar, blij en positief in het leven.

Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat ik mij veilig en begrepen voelde bij je. Daarbij ben je toegankelijk en kunnen we op een gelijkwaardige manier communiceren.

Medewerker Bouwbedrijf
Deelnemer traject Vive Relax

Viviane weet precies de vinger op de zere plek te leggen. Ze heeft me leren relativeren en niet zo streng te zijn voor mezelf. Dankzij haar durf ik ‘nee’ te zeggen, weet ik wanneer ik aan de rem moet trekken en m’n grenzen aan moet geven, zowel op mijn werk als privé. Dit geeft rust. Bovendien ben ik nu bewuster van de signalen in mijn lijf en weet ik dat het niet erg is om niets te doen en niet altijd ‘aan’ hoef te staan.

Geinteresseerd geraakt?

Veelgestelde vragen

Praktijk Vive is aangesloten bij de LVPW, de VIT en bij de RBCZ. Op basis van deze registraties vergoeden de meeste zorgverzekeraars de gesprekskosten gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Deze begeleiding wordt vaak door de werkgever vergoed, ook vanwege verantwoordelijkheid Wet Verbetering Poortwachter. Door medewerkers te laten deelnemen aan stress- en burn-out coaching wordt de kans vergroot dat medewerkers gezond en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen en is er een geringere kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid op de langere termijn.

Veel werkgevers hebben ook een budget voor persoonlijke ontwikkeling dat hiervoor kan worden ingezet. Als je wil dan kan ik je helpen door je meer informatie te geven over het traject zodat je dit kunt bespreken met je leidinggevende.

Nee, tenzij jij dat wil en er nadrukkelijk schriftelijk toestemming voor geeft en nooit op inhoud, hooguit over het proces.
Indien nodig en gewenst maak ik ook rapportages bijvoorbeeld voor de bedrijfsarts (meerprijs).

Mijn werkzaamheden vallen onder geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De training blijft een heel jaar beschikbaar.

Praktijk Vive heeft momenteel helaas geen plaats voor nieuwe clienten