Vive Deluxe

Vive Deluxe


Geschikt voor jou wanneer de periode van stress al langer duurt en er sprake is van 1 of meerdere gebeurtenissen in je leven die impact hebben gehad (overlijden, trauma, scheiding, verlies baan, verlies gezondheid).​
1475,-
 • Traject van 6 maanden
 • Vergoeding mogelijk
 • Uitgebreide intake
 • 6 Therapiesessies van 75 minuten
 • 2 Therapiesessies van 60 minuten
 • Ondersteuning met E-coaching
 • Stress coaching via E-coaching
 • Rapportage bij werkuitval

Uitleg Vive Deluxe traject

Contextuele Therapie & Stresscoaching

Duurt de periode van stress al lang en is er sprake van 1 of meerdere life events dan is dit traject de beste oplossing. Met therapie richten we ons op de oorzaak van de stressklachten. Hiermee geef je je leven een totale reset. Met de therapie maak je definitief korte mette met de onzichtbare onderstroom die er is (je blinde vlekken) en zal niets je koers meer onbewust kunnen beïnvloeden. Tevens maak je je vrij van eventuele ballast die het leven onnodig zwaar maakt waardoor het leven je overkomt in plaats van dat je het leven vol en lichter leeft.

Om het herstel te optimaliseren leer je hoe je zelf het proces van roofbouw stopzet, werk je aan energieopbouw, lichamelijk en psychisch herstel. Tot slot zet je de puntjes op de i met een zelfmanagement pakket waardoor je nog bewuster in het leven komt te staan. Je weet nu nog beter wie jij bent en wat jij belangrijk vindt in het leven en echt voor wilt gaan.

Zeker wanneer jij graag in je eigen tempo werkt is het werken via de beveiligde E-module ideaal. Je ontvangt informatie, oefeningen en ondersteunende opdrachten digitaal en je werkt op maat en in je eigen tempo.

Hieronder vertel ik je hoe het traject is opgebouwd zodat we een optimaal resultaat gaan behalen:

 • We starten met een uitgebreid intakegesprek. Daarin kijken we opnieuw naar de uitkomsten van de Energie check en bespreken we uitgebreid je stressklachten en mogelijke oorzaken. Je ontvang tevens een inhoudelijke rapportage voor jezelf en indien gewenst ook voor je huisarts of bedrijfsarts.
 • We maken een start met 6 therapiesessies van 75 minuten. Deze zijn gericht op jouw blinde vlekken (de onderstroom die voor jou niet zichtbaar is maar wel invloed heeft op je gedrag). Wanneer je zicht hebt op deze patronen uit het verleden die invloed hebben op gedragingen in het heden kun je anders omgaan met de problemen die daardoor kunnen ontstaan. Tussen de sessies zit de 1e twee keer steeds een week, daarna zit er steeds 2 weken tussen.
 • Ongeveer halverwege hebben we een CSR tussenmeting zodat we de voortgang kunnen monitoren.
 • Vervolgens vervolgen we de therapiesessies van 75 minuten en eindigen we met 2 sessies van 60 minuten. Tussen de laatste twee sessies zit respectievelijk 3 weken en dan 4 weken.
 • Aan het einde houden we een CSR eindmeting. Op deze manier worden de resultaten van het traject meetbaar gemaakt.
 • Omdat ik gemerkt heb dat er behalve therapie ook baat is bij CSR Stresscoaching, ondersteun ik je daarvoor in plaats van 1 op 1 sessies via een beveiligde E-module. Je ontvangt informatie en ondersteunende opdrachten. De gemaakte opdrachten en reflectie kun je via de module naar me sturen zodat ik je weer op maat kan voorzien van tips, feedback en informatie. De module is gedurende het hele traject voor jou beschikbaar of langer indien gewenst.

* Goed om te weten: in de EnergieCheck en de stress coaching maar ik gebruik van de erkende CSR® methode https://www.csrcentrum.nl/over-ons/over-de-csr-methode/ van het CSR centrum.


Aan het einde van het traject…

 • Plan jij zonder negatieve gevoelens tijd voor jezelf in
 • Maak je alleen afspraken waar jij echt achter staat en zeg je die, waar nodig, alsnog af zonder dat je je bezwaard voelt;
 • Heb je inzichten waardoor je bewuster om kunt gaan met je energie en met de balans tussen inspanning en herstel, zodat je ook de drukke tijden zonder moeite tackelt;
 • Heb je het gevoel dat je nooit meer iets moet, zodat je alleen nog dingen doet waar jij energie van krijgt.
 • Heb je een beter concentratievermogen, waardoor je op je werk het gevoel hebt dat je alles onder controle hebt. Je merkt dat telefoongesprek naast je nog niet eens op.
 • Heb je de tools om stressvolle omstandigheden in vertrouwen over je heen te laten komen, zodat je het leven zonnig tegemoet ziet. Ook door tegenslagen laat je je niet meer uit het veld slaan.

Wat anderen zeggen

Evelien
Deelnemer traject Vive Deluxe

Op het moment dat wij samen startten, liep ik er vooral tegenaan dat ik twijfelde aan mijn eigen kunnen en weten.

Het werd mij duidelijk dat sommige verwachtingen (van anderen) gewoon onrealistisch zijn. Dank zij Viviane leerde ik weer meer op mezelf te vertrouwen. De taal van het lichaam mag serieus genomen worden. Privé zijn er omstandigheden en hiervoor heb ik nu meer begrip. Er is sprake van meer acceptatie en ik durf nieuwe keuzes te maken. Ik sta weer dankbaar, blij en positief in het leven.

Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat ik mij veilig en begrepen voelde bij je. Daarbij ben je toegankelijk en kunnen we op een gelijkwaardige manier communiceren.

Anique
Deelnemer traject Vive Deluxe

De twee hoofdredenen dat ik bij jou begonnen ben waren dat ik oververmoeid was en ik voelde me erg opgejaagd. Ik kon moeilijk tijd voor mijzelf vrijmaken en mijn dag stond vooral uit wat anderen nodig hadden, van mij verwachtten. Het kwam vrij plotseling, ik meldde me ziek van mijn werk. Ik had al andere hulp gehad maar hiermee kwam ik niet echt verder.

Het traject heeft gezorgd voor veel nieuwe inzichten. Heel belangrijk voor mij was het zien van mijn eigen plek in mijn omgeving en überhaupt dat ik ook een plek inneem en in mag nemen. Dat ik ook recht heb op fijne momenten, hobby’s en andere activiteiten. Niet alleen zodat ik weer kan opladen en voor anderen kan zorgen, maar ook simpelweg omdat ik dat gewoon leuk vind.

Ik heb inzicht gekregen in achterliggende principes van mijn gedrag en vanuit welke rol mijn gedrag voortkomt. Ik heb geleerd om bewust stil te staan en te voelen hoe ik me daadwerkelijk voel. Ik heb geleerd om activiteiten te doseren en niet als een dolle de hele dag energievretende activiteiten uit te voeren. Ik kan nu veel beter voelen en aangeven dat ik een moment voor mezelf nodig heb en dat moment vind ik nu ook echt heel belangrijk. Ik ga dus een stuk minder over mijn grenzen heen. Ik plan nu bewust momenten in om niks te moeten of om op te laden. Wat ik ook een mooie verandering vind is dat ik veel meer omarm wie ik ben en wat ik nodig heb, in plaats van negatieve gedachten over hoe ik mezelf eigenlijk liever zou zien (meer sporten, harder werken, etc.).

Als ik boosheid of een irritatie voel probeer ik te bedenken wat in mij getriggerd wordt en hoe ik eventueel een verlangen kan uitspreken in plaats van dat ik vanuit mijn irritatie reageer.

Melanie Aarts
www.projectmirosa.nl

Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik zocht eerst hulp voor mijn zoon. Ik miste emotionele connectie met hem. Hiervoor kwam hij dus eerst zelf bij jou in behandeling. Op advies van jou ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Jouw uitleg over dat kinderen doen hoe hun ouders doen en dus leren van hun ouders gaf mij inzicht over wat ik als moeder voor hem kon betekenen.

Het intensieve traject heeft mij meer zelfkennis gegeven en inzicht in hoe de rest van het gezin mij ziet. Ook  wat het effect is van de dingen die ik onbewust zeg of doe. Het leven blijft een leerproces maar door me meer bewust te zijn van de dingen die ik zelf kan doen, kan ik ook echt iets veranderen. Tevens heb ik een groot gedeelte van mijn eigen trauma onder ogen gekregen waar ik me niet altijd van bewust was. Ik heb die dingen een plek kunnen geven, het mag er nu zijn. Daarnaast heb ik weer vertrouwen gekregen in hulpverlening in zijn algemeen. 

Tevens heb je me ook geïnspireerd om echt te kiezen voor mezelf. Dit heeft effect op mijn hele leven gehad, in de relatie met mijn man, kinderen maar vooral op het gebied van werk. Daar ben ik het meest dankbaar voor. 

Loubna Bakra
Deelnemer traject Vive Deluxe

Mijn 2 dochters hadden speltherapie naar aanleiding van de dood van hun zusje. Wat ik terug kreeg van de speltherapeut vond ik zo heftig, dat ik begeleiding nodig had om alles te verwerken. Mijn dochters kunnen pas verwerken als ik dat doe als moeder. De beslissing om bij jou te starten was volledig intuïtief. Ik had je wel eens  zien lopen en gegroet volgens mij en ik voelde dat ik bij jou moest zijn.

Door bij jou een intensief traject te doen met rouwverwerking  heb ik inzicht gekregen in mijn gezinssituatie. Ik besefte door jouw terugkoppeling dat ik zo vermoeid was door mijn huwelijk. Daarnaast ontdekte ik dat opvoeden zo veel meer is dan wat je zegt, maar dat gedrag zo veel meer invloed heeft.

Er is veel veranderd in positieve zin. Ik ben inmiddels gescheiden en sta veel bewuster stil bij de opvoeding. Ook kom ik steeds verder met het loslaten van mijn verleden.

Liz
Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik liep tegen het leven aan, voelde me onzeker en ontheemd en had last van paniekaanvallen. Ik kon me nergens veilig voelen, zowel op fysieke plekken als bij personen niet.

Iemand die ik op dat moment vertrouwde en die vertrouwen had in jou heeft mij toen naar jou doorverwezen, gelukkig!

Wat jouw hulp mij heeft opgeleverd is het inzicht in doorgeschoven rekening en patronen die zich herhalen. Daardoor kan ik er rekening mee houden en heb ik nu de kans om dingen anders te doen. Vergeving, begrip en zachtheid naar mijn verleden en de personen die daar bij horen. Bewustwording van wat ik voel en waar in mijn lichaam die gevoelens zich manifesteren.
Ik heb nu geen paniekaavallen meer, heb meer zelfbewustzijn, meer zelfregulering meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst. Door meer op mezelf te kunnen vertrouwen heb ik ook meer vertrouwen in anderen en ik kan nu dingen in perspectief plaatsen

Anoniem
Deelnemer traject Vive Deluxe

Ik liep eigenlijk nergens tegenaan, dacht ik. En dat was hetgeen waar ik uiteindelijk tegenaan liep. Ik zweefde een beetje, merkte niet dat dingen mij dwars zaten, waardoor ik maar doorging.

Ik voelde me regelmatig ook anders en vreemd. Dat probeerde ik een beetje weg te stoppen en te verstoppen. Ik was vrij onzeker en plaatste andere mensen voor mezelf. Ik zorgde niet goed voor mezelf; ik luisterde niet naar mezelf.

Ik werd heel ziek en de dokter vertelde mij dat ik overspannen was of een burn-out had. Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet accepteren. Ik kon echter niet anders, omdat het lichamelijk ook niet meer ging. Toen kwam mijn moeder met een visitekaartje van Viviane aan en zocht ik haar op op internet. Ik dacht dat ze een goede therapeut was voor mij. Mijn moeder dacht dat overigens ook en daarom maakte ik een afspraak.

De hulp heeft mij heel veel gebracht. Viviane heeft me geholpen mezelf beter te gaan begrijpen, voor mezelf te gaan zorgen of, zoals zij het noemde, “zelf aan het roer te gaan staan”. Met haar hulp kwam ik dingen onder ogen die me dwars zaten. Eerder zag ik die dingen niet, of wilde ik ze niet zien. Nu kon ik ze gaan verwerken.

Door de therapie ben ik sterker in mijn schoenen gaan staan. De therapie heeft me de eerste grote zet gegeven om uit de burn-out te komen.

Ik zorg nu beter voor mezelf en ben me ook bewuster van wat ik wil. Ook al loop ik mezelf nog soms voorbij, ik heb het wel meteen door. Daardoor kan ik de beslissing nemen om mezelf voorbij te blijven lopen of mijn rust te pakken.

Ook ben ik een stuk zelfverzekerder, omdat ik mezelf meer accepteer. Ik ben me over het algemeen bewuster van mezelf, van hoe ik me voel. Ik zie beter in wat dingen met mij doen en hoe ik daarop kan reageren. Tenslotte begrijp ik beter wat ik doe en waarom ik dat doe.  

Cindy Maas - van Mierlo
Deelnemer traject Vive Deluxe

Destijds werkte ik als ambulant begeleider bij een autismecentrum. Ik kwam in een burn-out terecht en de mensen daar hadden goede ervaringen met Viviane.

Voor mij was het een ontdekkingsreis. Ik wilde weten waarom ik me zo energieloos voelde. Ik moest aan mezelf werken maar kon niet eens de dag doorkomen. Dat is ook waar Viviane met mij mee gestart is. Terug naar de basis.

Vooraf liep ik al bij een psycholoog die mij hielp met cognitieve gedragstherapie. Hoewel ik hier ook wat aan had, voelde het totaal niet fijn opnieuw naar een psycholoog te gaan. Op dat moment was ik niet in staat zelf keuzes te maken. Daarom accepteerde ik alle hulp waarbij ik direct aan de slag kon.

Wat mij het meeste bij is gebleven is de familieopstelling met poppetjes. Al vond ik Viviane juist ook een fijne coach. Ze richtte zich niet alleen op methodieken maar hielp ook in alledaagse dingen. Dit is iets wat ik (nog steeds) mis bij psychotherapie. 
Tijdens mijn burn out was Viviane voor mij een veilige plek. Ik kreeg de ruimte om ondersteund te worden in het oppakken van de alledaagse dingen. Toen ik eenmaal de basis te pakken had, ging ze pas met familieopstellingen aan de slag. Daar had ik dan ook weer de ruimte voor.

Ze heeft me geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar mijn omgeving te kijken. Hoewel ik een zorgeloze, fijne jeugd heb gehad, zijn daar wel patronen naar boven gekomen die ik zelf eerst niet inzag. Het heeft mijn relatie met mijn familie veranderd in de positieve zin van het woord. Ook heeft het me bewust gemaakt van de plek die ik zelf inneem. Het visueel neerzetten maakt meer los dan je vooraf denkt.  

Er is voor mij erg veel veranderd. Na mijn burn-out heb ik mezelf voorgenomen het niet meer zo ver te laten komen. Dat was nog niet zo gemakkelijk. Het voelde alsof ik een nieuwe “ik” was geworden. Daardoor moest ik afscheid nemen van mijn toenmalige werkgever. Het matchte niet meer.

In mijn huidige werk als regiomanager zet ik mijn kwaliteiten, zoals hoogsensitiviteit, in. Dat gaat heel goed. Ik luister bewust naar mijn gevoel en communiceer altijd open en transparant naar mijn omgeving wat ik denk/voel/doe.

Anoniem
Deelnemer traject Vive Deluxe

Voordat ik bij Viviane terechtkwam, liep ik met de problemen rond die mij onzeker, minderwaardig, bang, en verdrietig lieten voelen. Er kwam een moment waarop ik een te erg minderwaardigheidsgevoel bij mezelf kreeg. Ik vroeg me af: Doe ik er nog wel toe? Dit was het punt waarop ik bij mezelf erkende: Dit kan zo niet langer meer, ik moet hulp zoeken.

Vanuit mijn huisarts kreeg ik het advies om therapie bij Viviane te volgen. Na mijn eerste gesprek met haar voelde ik mij op mijn gemak en wist ik dat ik bij haar therapie wilde volgen. 

De therapie heeft mij met name veel nieuwe inzichten gegeven. Ik weet nu beter waarom ik mij zo voelde en hoe ik rust in mijn hoofd kan opbouwen. 

Het heeft mij veel opgebracht. Ik geniet weer van het leven, ik heb vrede met het verleden, ik doe dingen die mij gelukkig maken, ik ben weer van mezelf gaan houden, maar bovenal heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen. Ik durf nu echt tegen mezelf te zeggen: ‘Ik doe ertoe; ik ben goed zoals ik ben!’

Renate
Deelnemer traject Vive Deluxe

Gevoelsmatig zat mijn hoofd vol, zat in een gecombineerde burn-out met een plotseling opkomende auto-immuun ziekte, kon mijn gedachten en gevoelens niet meer op een rijtje en onder controle krijgen. Was mijzelf compleet kwijt geraakt en kon niet accepteren dat de burn-out me voor een 2e keer overkwam en dat ik, die altijd gezond was, veel heeft gesport, een aantal zaken niet meer kon.

Toen mijn man aangaf dat hij zag dat ik zo enorm met mijzelf liep te worstelen en dat ik er wat aan moest doen, zijn bij mij de ogen open gegaan en ben ik op aanraden van iemand in mijn omgeving bij jou terecht gekomen. Ik realiseerde dat ik eea moest gaan accepteren, dat ik niet meer de bikkel was die ik dacht te zijn, enorme pijnlijke moment dat ik me realiseerde dat ik alleen aan het overleven was en zo niet door kon gaan.

Ik heb geleerd mijzelf te accepteren, mijzelf op de eerste plaats te zetten, je bent goed zoals je bent, ik ben veel minder bang om nee te zeggen en voor mijzelf te kiezen. Ik weet waar de oorzaak ligt, maar heb er meer vrede mee dan voorheen.

Ik ben een heel stuk rustiger geworden al val ik soms terug in mijn oude gewoontes en gedachten, kan iets beter mijn grenzen stellen, tot hier en niet verder, al is het in mijn werk soms nog wel lastig, omdat ik van nature oplossingsgericht ben, pak ik zaken aan die anders blijven liggen.

Ik kan eerder op de rem trappen, kan ook grapjes maken over het feit dat ik iets niet meer kan omdat ik daar de energie niet voor heb. Ben wel “vrienden” en mijn beste vriendin van 20 jaar kwijt geraakt omdat ik mij heb gerealiseerd dat er “misbruik” van mij werd gemaakt. Heb een andere soort vriendenkring opgebouwd van mensen die mij accepteren zoals ik ben.  Mijn hoofd zit minder vol, kan beter afschakelen, slaap beter en maak me helemaal niet meer druk over wat mensen van mij vinden.

Voor mij is nu 1 ding belangrijk: en dat ben ik mijzelf.

Geinteresseerd geraakt?

Veelgestelde vragen

Ja dat kan:
je betaalt 1475,- in een keer vooraf of in 2 termijnen van 758,-

Praktijk Vive is aangesloten bij de LVPW, de VIT en bij de RBCZ. Op basis van deze registraties vergoeden de meeste zorgverzekeraars de gesprekskosten gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Deze begeleiding wordt vaak door de werkgever vergoed, ook vanwege verantwoordelijkheid Wet Verbetering Poortwachter. Door medewerkers te laten deelnemen aan stress- en burn-out coaching wordt de kans vergroot dat medewerkers gezond en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen en is er een geringere kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid op de langere termijn.

Veel werkgevers hebben ook een budget voor persoonlijke ontwikkeling dat hiervoor kan worden ingezet. Als je wilt kan ik je helpen door je meer informatie te geven over het traject zodat je dit kunt bespreken met je leidinggevende.

Nee, tenzij jij dat wil en er nadrukkelijk schriftelijk toestemming voor geeft en nooit op inhoud hooguit over het proces.
Indien nodig en gewenst maak ik ook rapportages bijvoorbeeld voor de bedrijfsarts (voor meerprijs).

Mijn werkzaamheden vallen onder geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De E-module blijft in principe de hele periode van het traject beschikbaar en kan indien gewenst in overleg nog op maat worden verlengd.