Vive Relax

Vive Relax


De weg naar rust in je hoofd en lijf. Voor wanneer jij teveel hooi op je vork genomen hebt en sinds enkele maanden stressklachten ervaart.


970,-
 • Traject van 3 maanden
 • Vergoeding mogelijk
 • Uitgebreide intake
 • 7 Stress coaching sessies van 60 minuten
 • Ondersteuning met E-coaching

Uitleg Vive Relax traject

Stress coaching

We starten altijd met een uitgebreid intakegesprek waar we de uitkomsten van de EnergieCheck meenemen. De EnergieCheck en de stress coaching is volgens de CSR-Methode. Deze pakt stressklachten psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

We werken aan energieopbouw en verbetering van je zelfmanagement. Oefeningen en huiswerkopdrachten zijn gericht op bewuster omgaan met energie en de balans tussen inspanning en herstel. Naast de face-to-face sessies, heb je ook online contact via een beveiligde E-module.

Om ervoor te zorgen dat je bewuster omgaat met energie en de balans tussen inspanning en herstel zul je via een beveiligde E-module informatie, oefeningen en ondersteunende opdrachten ontvangen.  Door het opnieuw invullen van de CSR Vragenlijst Stressklachten* bij afronding van de coaching, onderbouwen we de resultaten van je stresscoaching.

Hieronder vertel ik je hoe het traject is opgebouwd zodat we een optimaal resultaat gaan behalen:

 • We starten met een uitgebreid intakegesprek. Daarin kijken we opnieuw naar de uitkomsten van de EnergieCheck en bespreken we uitgebreid je stressklachten en mogelijke oorzaken.
 • In 7 sessies werken we aan de weg naar rust in je hoofd en lijf. We zorgen er eerst voor dat het proces van roofbouw wordt stopgezet,  we werken aan energieopbouw, lichamelijk en psychisch herstel gevolgd door verbetering van zelfmanagement op maat met thema’s als: time management, meer luisteren naar eigen behoeftes, sociale steun zoeken, assertiever zijn, je minder verantwoordelijk voelen, grenzen aangeven, meer tijd aan je privéleven besteden, conflicten aangaan wanneer dat nodig is, de negatieve overtuigingen over jezelf veranderen, meer genieten en ontspannen in het leven staan, meer balans in je leven.
 • Aan het einde houden we een CSR eindmeting. Op deze manier worden de resultaten van het traject meetbaar gemaakt.
 • Toegang tot de beveiligde e-coaching omgeving waar ik informatie en ondersteunende opdrachten deel en een map om alles in te bewaren.

* Goed om te weten: in de EnergieCheck en de stress coaching maar ik gebruik van de erkende CSR® methode https://www.csrcentrum.nl/over-ons/over-de-csr-methode/Inhoud van het CSR centrum.

Aan het einde van het traject ga jij naar huis met:

 • Een leeg en rustig hoofd
 • Een lichaam vrij van lichamelijke klachten als stijve spieren in je nek- en schouders, lage rugpijn, hartkloppingen of hoofdpijn
 • Kennis over het ontstaan van stressklachten, vermoeidheid en concentratieproblemen en weet je precies wat jij nodig hebt om dit zo te houden
 • Een gezonde balans tussen werk en privé
 • Bergen energie en zin in het leven.

Wat anderen zeggen

Leoni
Deelnemer traject Vive Relax

Mijn zoon liep vast in het voortgezet onderwijs. Dit gaf me een hoop stress, onzekerheid en ik moest veel regelen rondom deze problemen. Alles bij elkaar vroeg dat veel energie van mij en toen ben ik thuis komen te zitten met een burn-out.

Ik kwam bij jou omdat jij voor mijn zoon al heel veel gedaan had. Ik wist al wat ik kon verwachten, jouw begrip, gevoeligheid en kennis over stressklachten.

Ik heb geleerd om dingen anders te bekijken en om op mezelf te vertrouwen. Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf gekregen, daardoor kan ik beter omgaan met (heftige) dingen die gebeuren.

Dorke
Deelnemer traject Vive Relax

Op het moment dat wij samen startten, liep ik er vooral tegenaan dat ik twijfelde aan mijn eigen kunnen en weten.

Het werd mij duidelijk dat sommige verwachtingen (van anderen) gewoon onrealistisch zijn. Dank zij Viviane leerde ik weer meer op mezelf te vertrouwen. De taal van het lichaam mag serieus genomen worden. Privé zijn er omstandigheden en hiervoor heb ik nu meer begrip. Er is sprake van meer acceptatie en ik durf nieuwe keuzes te maken. Ik sta weer dankbaar, blij en positief in het leven.

Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat ik mij veilig en begrepen voelde bij je. Daarbij ben je toegankelijk en kunnen we op een gelijkwaardige manier communiceren.

Geinteresseerd geraakt?

Veelgestelde vragen

Ja dat kan:
je betaalt 970,- in een keer vooraf of in 2 termijnen van 505,-

Praktijk Vive is aangesloten bij de LVPW, de VIT en bij de RBCZ. Op basis van deze registraties vergoeden de meeste zorgverzekeraars de gesprekskosten gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Deze begeleiding wordt vaak door de werkgever vergoed, ook vanwege verantwoordelijkheid Wet Verbetering Poortwachter. Door medewerkers te laten deelnemen aan stress- en burn-out coaching wordt de kans vergroot dat medewerkers gezond en vitaal kunnen doorwerken tot aan hun pensioen en is er een geringere kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid op de langere termijn.

Veel werkgevers hebben ook een budget voor persoonlijke ontwikkeling dat hiervoor kan worden ingezet. Als je wilt kan ik je helpen door je meer informatie te geven over het traject zodat je dit kunt bespreken met je leidinggevende.

Nee, tenzij jij dat wil en er nadrukkelijk schriftelijk toestemming voor geeft en nooit op inhoud hooguit over het proces.
Indien nodig en gewenst maak ik ook rapportages bijvoorbeeld voor de bedrijfsarts (voor meerprijs).

Mijn werkzaamheden vallen onder geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De E-module blijft in principe de hele periode van het traject beschikbaar en kan indien gewenst in overleg nog op maat worden verlengd.